Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için
Wiki Article
Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir acil mevki takkadak insanoğluın binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlamlar. Hassaten yapı içerisinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine handikap olur.
Yangın kapımızdan birisi zorla açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu derunin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.
Ivedi çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme iye bir yapı elemanıdır.
Yangın bapsı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın kapılarının ve henüz biraşırı yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın elbette esenlandığını öğrenmek kabilinden anayasa durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
Yangın bapsı; in esenlığını koruyup yangın ve duman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Hiç evham yasak ki yangın felaketi, yıl zarfında hayat yitirilmesine niye olan en cesim etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça endamsız bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem güç hem de dünyalık kaybına ne olması yangın kapısı ile bilinmektedir. Özellikle de koca mimarida olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında kişi ve varlık kaybı geriış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bandajlı olarak birkaç farklı vikaye seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin isabetli ruhsat olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.
Yangın bapsı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından algılanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kontrol edilen mekanizma sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.
Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın bapları kilitlenebilmektedir.
İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi kalıp önlemi olarak Yangın Bapsı kullanmaı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler arasında;
Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlangıçlamışsa hariçya, dışarıdan temellamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.
Özellikle içli ve maliyetli materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.